srpskienglish
 
 

POČETNA

Održana redovna godišnja Skupština Udruženja - VET forum
Održana redovna godišnja Skupština Udruženja
24.marta je održana redovna godišnja Skupština Udruženja. Od 20 članova Udruženja sednici je prisustvovalo 16, a 4 trenera su zbog obaveza bili opravdano odsutni.
Na ovogodišnjoj Skupštini su izmenjeni akti Udruženja koji su usporavali i blokirali rad Udruženja u prethodnom periodu. Usvojen je novi Poslovnik o radu Skupštine. Ispravljeni su manji propusti koji su postojali u prvom Statutu Udruženja i manja neslaganja sa zakonom o Udruženjima, tako da je usvojen i novi Statut sa pomenutim izmenama i dopunama. Usvojeni su i svi pravilnici Udruženja koji su nastali u prethodnom periodu.
Promenjeni su članovi Nadzornog odbora, a po novom Statutu je i predstvnik GIZ-a postao član Nadzornog odbora. Novi članovi su Aleksandra Bakrač, Branislava Ivković, Zorica Karaić Šibalić i predstavnik GIZ-a Jelena Stojanović Đumić.
Predstavljeni su i usvojeni izveštaji Nadzornog i Upravnog odbora kao i finansijski izveštaj sa završnim računom za 2011. godinu.
Prezentovan je i finansijski plan za naredni period, uz napomenu da Udruženje trenutno nema dovoljno sredstava na računu da isplati honorare trenera za realizovane seminare u projektu „Obuka 1000 nastavnika“. Honorari će biti isplaćeni nakon završetka druge faze projekta (u maju mesecu) kada GIZ isplati Udruženju sredstva predviđena ugovorom.
Predloženo je da se višak sredstava Udruženja ulaže i dalje u projekte koji su opšte društveno korisni, kao što su koncepti novih seminara, predmetne didaktike, projekat priprema za časove aktivne nastave, izrada priručnika, zbirki zadataka i drugi korisni projekti predviđeni strategijom Udruženja.
Dogovoreno je da članovi Udruženja, koji su angažovani na izradi maturskih zadataka, pokušaju da povežu matura sekciju Udruženja sa Zavodom koji trenutno vodi posao na pripremi mature za ovu godinu. Ukoliko dođe do saradnje, deo sredstava Udruženja će biti usmeren i na te poslove.
Prilikom apliciranja za sredstva Udruženja, prioritet će imati projekti koji su isplativi za Udruženje, kako bismo i u budućnosti mogli da izdvajamo sredstva za podizanje kvaliteta našeg Obrazovnog sistema.
Komentara 0
Postavio članak admin, 03 Apr 2012

Ime:
E-mail: (nije obavezno)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zaboravi me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

 
početna | o udruženju | seminari | publikacije | autorske strane | pripreme za čas | forum | kontakt